Simone Bruys, paardensportmasseur voor paardensportmassage bij paarden en pony's
Simone Bruys T: +31(0)613236990 E: simone@bruysend.nl
Referenties
Paarden zijn mijn passie en goed bewegen is mijn doel!
~ Simone ~


Ervaring met Medical Taping
Ze loopt veel beter!!!

Yvonne van Hennep

Ze loopt veel beter! Gelijk naar beneden aan de longe en in galop bleef ze ook beneden met haar neus op de grond ik zie duidelijk verschil...ze loopt ook ruimer

Heb weer gelongeerd en ze loopt super....zelfs haar moeilijke kant en dat is rechts, wilde ze nooit zakken aan de longe en nu met de neus op de grond, zelfs in galop...heeft ze nog nooit gedaan.

Vanessa, mijn rij-instructrice die haar bij rijdt was helemaal verbaasd toen ze haar vanmiddag zag lopen.

Ze heeft meer vering in haar passen. Maar zij had een vraag of de tape eraf moet als ze vrijdag gaat rijden.
( Antwoord: Je kan gewoon rijden met de tape erop)


Paard staakt niet meer na paardensportmassage!
Esmée Janssen

Mijn paard stopte iedere keer zodra ik aan het rijden was. In draf en galop stond ze ook in één keer stil en draaide dan 180 graden om.

Na de behandeling van Simone ben ik weer rustig en opbouwend aan het werk gegaan met mijn paard.

Zoals Simone geadviseerd had begon ik op de andere hand (rechts) dan gebruikelijk met aandraven. Dat ging goed zowel in draf als galop!

Links om vindt ze het nog moeilijk om haar schouder te plaatsen en dan raakt ze in paniek en staat stil. Toch is ze nu makkelijker te rijden en staat veel minder stil. In de daar opvolgende dagen ging het steeds beter. Ze is looplustig en we hebben al voorzichtig een paar pasjes kunnen wijken.

Wat me ook opviel was dat ze veel minder hangerig op mijn hand is. Eerder liep ze op haar kop en nu netjes aan de teugel ipv zo hangerig naar beneden.

Ik heb nu al een heel ander paard.
Hopelijk kunnen we deze stijgende lijn vast houden.
Positieve veranderingen!
Anke de Leeuw

Ik heb ruim 2 maanden geleden een Connemara gekocht uit Ierland.
Het is lieve pony maar doordat ik er mee ging rijden werd die steeds chagrijniger, liep ze altijd met der oren in de nek en als je erop stapte deed die alles om je eraf te bokken!

Omdat Simone bij ons voor de andere pony's komt hebben we gevraagd ook een keer naar haar te kijken. Simone heeft de pony nu 2x behandeld en de pony is stappen verbeterd! Ze is veel vrolijker op stal en tijdens het rijden. Heeft de oortjes er op en wilt graag mee!

Pony is door de behandelingen van Simone zeer positief veranderd, dus ZEKER een aanrader om je paard/pony een keer door Simone te laten behandelen!

Sceptisch.....en dan toch
Cees Nultenboek (72 jaar)

Na heel wat maanden sceptisch te zijn geweest kwam hij terug van een menles en zei:
"Hmm ik geloof dat het toch echt wel helpt al dat gemasseer! Ze liep zo lekker vandaag."Magische handen!
Sharona v.d. Schriek

Heey Simone!

Volgens mij heb je echt magische handen haha! Mijn vriend heeft vanavond op m'n paard gereden en hij kon rustig opstappen, was al veel losser in zijn lijf en hij kreeg hem nu tussen de nerveuze stukken door rustig!
Dit is nog nooit eerder gebeurd! Ik ben dus helemaal blij!
Dacht laat het je toch even weten! Krijg gewoon steeds meer bevestiging en de paarden gaan het zoveel beter doen, echt helemaal top!!
En nu krijgen we ook een beetje een idee hoever je doorgedrongen ben bij hem, zo na de 1e massage.

Groetjes, Sharona v.d. SchriekSportmassage: een wereld van verschil!
Sybiel

Afgelopen woensdag heeft jouw massage van mijn paard wel een wereld van verschil gemaakt.
Dat heb ik niet eerder gehad bij hem.

Voor het eerst is de kuil onder mijn linker zitbeen weg en kan ik recht op hem zitten. Vanuit de kantine zagen ze dat zijn kruis nu links en rechts even hoog was. Hij laat nu ook zijn hals echt zakken zowel in stap als in draf. Het is een groot verschil met de dag ervoor.

Mijn instructrice zag gisteren meteen dat er veel meer schoudervrijheid en ruggebruik was.

Groetjes SybielVia Social Media

twitter facebook

Diverse klanten

Lizzy v.d. Brand:
"Hey Simone, gister weer voor het eerst getraind met ozzie.. het ging erg goed vergeleken met eerst! Hij was echt goed met zijn hoofd laag en bewoog veel makkelijker! Ik hoop dat het zo blijft want nu kunnen we lekker wat meer specifieke dingen oefenen!"

Maxime in 't Groen:
"Zarah liep gisteren weer helemaal goed na de schoudermassage!!"

Nynke van Haaren:
"Remy liep weer onwijs fijn woensdag"
Sportmassage en hulp bij training.
Sylvia Berkhout

Ik ken paardenmasseur Simone al een aantal jaar en ze heeft mijn haflinger dan ook al diverse malen gemasseerd.
De laatste keer op de paardenbeurs Equirience deden we mee aan een loterij.
Groot was onze verrassing dat we een prijs hadden gewonnen!
We mochten een magneetveld deken voor een maand gebruiken.
Dat kwam prima uit want onze haflinger stond al maanden kreupel.
Toen we de jubileum 5 rittenkaart kochten mochten we de deken nog een maand extra gebruiken!
We hebben de pony goed kunnen laten masseren en ze heeft magneetveld-theraphie gehad.
Nadat we de pony weer konden gaan belasten zijn we begonnen met longeren.
Simone heeft ons haar ConCord longeerlijn te leen gegeven en verder staat ze ons met raad en daad terzijde.
Het door Simone gemaakte trainingsschema in combinatie met haar massage werken dermate goed dat de pony niet meer kreupel is en nu weer goed bereden kan worden.
Simone bedankt!Het effect van een sportmassage!
Else van Haaren

In februari 2008 kwam ik Simone tegen bij een wedstrijd bij ons op de manege, ze was als schrijfster meegekomen met een FNRS jurylid. Ze vertelde over de sportmassage en ondanks dat ik dacht dat mijn paard geen echte problemen had, heb ik Simone toch een spiercontrole laten doen. Zoals elk paard had ook hij blokkades m.n. in zijn linkerschouder, rug en rechterbil. Na twee behandelingen zag je hem al soepeler worden in zijn bewegingen en ook met rijden voelde je verschil. Hij sjokte altijd door de gang heen, dat is nu verleden tijd. Ook in draf tilt hij nu zijn achterbenen op i.p.v. met zijn hoeven over de grond te schrapen. Terro wordt nu standaard om de 8 weken gemasseerd waar hij echt van geniet.

Donderdag 30 oktober heeft Simone hem weer gemasseerd en zondag 2 november ging Terro met mijn dochter op wedstrijd naar Indoor Oosteind. Dit was hun 2e wedstrijd "buiten de deur" tot nu toe reden ze alleen wedstrijden die door de ruitervereniging bij ons op de manege worden georganiseerd. Ze werden 1e in de klasse B en dat betekende dat ze 's middags in de finalering moesten rijden tegen alle 1e plaatsen van alle klassen. Dat was nogal spannend, de meeste ruiters waren zeer ervaren en hadden ooit in de Z klasse gereden. Onder toezicht van 2 juryleden waaronder Kirsten Beckers, moest de proef nog een keer gereden worden. Daarna kregen ze van Frenk Jespers aanwijzingen op de punten die verbeterd konden worden en dit alles met heel veel toeschouwers. Daarna was de prijsuitreiking te paard en er werd een echte ereronde gereden. Terro is een vos en nogal fors gebouwd, niet echt het prototype van een dressuurpaard, hij viel dus echt op tussen al die slanke bruine dressuurpaarden. Uiteindelijk hebben ze de 7e plaats gehaald van de 11 deelnemers.

Als klap op de vuurpijl zijn ze ook nog reservekampioen geworden in de klasse B in de kring Breda en mogen ze naar de Brabantse Kampioenschappen in Schijndel op 31 januari. Misschien toch Simone iets eerder laten langs komen?
Paardensportmassage overtreft oordeel van de dierenarts!
Angelique de Beer

Mijn paard had vooral in de wintermaanden last van stramme spieren en 'zwalken' met haar achterbeen.

De veearts zei dat het geen probleem was omdat ik toch geen wedstrijden reed!!! Als het later erger werd, kon hij haar er wel een spuit voor geven... Maar zelf had ik er geen vrede mee en zag dat mijn paardje elke dag pijn had en steeds moeilijker ging lopen.

Gelukkig kwam ik via internet bij Simone terecht... Ik heb haar gebeld en we hebben meteen 3 afspraken gemaakt. Na deze afspraken ging het super met mijn paardje en heeft Simone mij de spiergroepen zelf leren masseren!!! SUPER!

Ben nog elke dag blij dat ik toen zo eigenwijs ben geweest om Simone toch te bellen!
Mijn ervaring met sportmassage
Annet van Mersbergen

Ik had er nog nooit van gehoord tot er bij de rijvereniging een lezing over sportmassage voor je paard werd gehouden; verzorgd door Simone. Het was heel interessant, want een paard is ook een topsporter. Wij vragen namelijk heel wat van ons paard. Daarom heeft het de volgende dag ook spierpijn.

Ik had een jong paard, die al een paar keer vlak voor een wedstrijd kreupel werd. Hiervoor is de dierenarts geweest en die constateerde overbelasting. Dat is ook een kwestie van spieren. Verder wilde ze moeilijk naar links buigen.

Een spiercontrole was gratis; dus waarom niet. Al wist ik zelf al dat er wat aan de hand moest zijn. Ik heb Simone haar verhaal laten doen en dat klopte met mijn gevoel. Je kon tijdens de controle precies aan de merrie zien, waar ze last van had en reageerde daardoor niet al te vriendelijk op Simone.

Dus heb ik haar daarna laten behandelen; deze behandeling bestond uit drie keer binnen een paar weken gemasseerd te worden. Ik zag al gauw resultaat; je merkte het ook goed tijdens het rijden. Toen de behandeling was afgelopen ging ze na een tijdje toch weer achteruit. Simone kwam weer en constateerde dat de spieren inderdaad minder waren geworden. Daarom laat ik ze nu om de 6 à 8 weken standaard komen en dat bevalt goed. Zij controleert haar, daarna bespreken we de moeilijke punten en welke spieren extra sterk gemaakt moeten worden zonder te forceren. Dan ga ik er zelf mee aan de slag.

De merrie laat zich tegenwoordig gewillig behandelen en is veel gemakkelijker te rijden!
Clinic Paardenmassage op LR & PC Dubbeldam e.o.
Jeannette van den Heuvel:

Nadat wij de uitnodiging hiervoor in het clubblad gelezen hadden, waren wij meteen enthousiast: massage voor het paard om eventuele problemen bij rijden op te lossen.

Niet dat wij grote problemen hebben, maar je wordt wel nieuwsgierig, want je wordt er nooit dommer van, zeg ik maar altijd. En in het belang van ruiter en het paard, dus altijd goed.

De opkomst was niet groot, maar we hadden een leuk groepje enthousiaste belangstellenden. Onder het genot van een drankje legde Simone Bruys in grote lijnen het hoe en waarom uit over paardenmassage.
Stal Leeuwenhoeve
Marjolein van Leeuwen uit Giessenburg:

Stal Leeuwenhoeve heeft al een paar keer een zadel en andere tuigage laten maken bij Simone Bruys. Dit heeft ze snel en netjes gerepareerd, voor een redelijke prijs.
Tevens heeft ze goede oplossingen om dingen te repareren, die bij een andere zadelmaker niet goed zijn gerepareerd en weer kapot zijn gegaan.
Paardensportvereniging "Land van Heusden en Altena"
Germa Bouwman uit Wijk en Aalburg:

Zaterdag 5 mei '07 heeft Simone Bruys een demonstratie gegeven aan de leden van onze club en andere belangstellenden. Deze middag was is tweeën gesplitst. Namelijk een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Één lid mocht haar pony meenemen. Deze werd gemasseerd en tegelijkertijd werd er informatie gegeven. Later kwamen nog meer paarden van leden die een gratis spiercontrole kregen. Alles werd goed en rustig uitgelegd. Wij hebben er zeker wat van opgestoken.
Manege Schakel
Mariska Schakel uit Ameide:

Leerreparatie
Wij hebben een manege en dan is het niet echt handig als iets kapot gaat dat je het weg moet brengen en een week later weer op kunt halen. Het is echt een uitkomst dat het aan huis gemaakt word en dezelfde dag nog gebruikt kan worden zoals een zadel of hoofdstel.

Paardensportmassage
Ik had het idee dat mijn paard een beetje vast zat vooral aan de rechterkant. Nu had ik gehoord dat massage een uitkomst zou kunnen zijn, had het nummer gekregen van Simone en gebeld voor een afspraak. Hij heeft 3 behandelingen in een week tijd gehad, dat is standaard in het begin.
Kan echt zeggen dat het helpt, want hij had meer beweging vanuit zijn schouders en loopt een stuk vrolijker door de bak. Nu doe ik elke 3 maanden een behandeling om het bij te houden en Solo vind het prima. Hij laat goed zien wat hij lekker of pijnlijk vind, ben erg blij dat er een sportmassage is voor paarden.
Want als ik van een lekkere massage kan genieten, waarom mijn paard dan niet?!