Simone Bruys, gediplomeerd sportmasseur voor Humane (mensen) Sportmassage
Simone Bruys T: +31(0)613236990 E: simone@bruysend.nl
Humane Sportmassage
Sportmassage voor mensen.
Simone is volledig gecertificeerd door de SCAS, daardoor zou u in aanmerking kunnen komen voor een vergoeding van uw zorgverzekering. Vergoedingen-2017 (57K)
link-blauw (1K) Klik hier voor meer info...

Welkom op de pagina van Simone Bruys, de ambulante sportmasseur.
Door mijn jarenlange ervaring (sinds 2006) als sportmasseur voor paarden aan huis/stal weet ik hoe fijn het is om in een vertrouwde omgeving gemasseerd te worden. U komt dan makkelijker tot rust en hoeft zelf niet te reizen.

Waarom ik naast paardensportmassage ook een humane sportmassage opleiding bij de NGS heb gevolgd is simpel uit te leggen.
Zoals op elk gebied in de dierenzorgsector loopt de zorg voor mensen altijd voor op de zorg voor dieren. Daar zit meer kennis en kunde omdat er meer geld beschikbaar is voor onderzoek. Dat was voor mij de hoofdreden om een humane sportmasseur opleiding te gaan doen. De honger naar kennis proberen te stillen.

Nu wil ik deze opgedane kennis niet alleen inzetten om paarden beter te helpen maar ook graag mensen van hun spierklachten af helpen.
En daar hoeft u geen ruiter of sporter voor te zijn!

Ik bied de volgende behandelingen aan:
Simone Bruys, Humane Sportmassage en Paardensportmassage sportmassage
Simone Bruys Humane Sportmasseur en Paardensportmasseur ontspanningsmassage
Simone Bruys, Humane Sportmassage en Paardensportmassage tapen en bandageren

Sport- en ontspanningsmassage.
Elke vorm van massage geeft een ontspannend effect op lichaam en geest, zodat de pijn en spanning in uw spieren u niet meer in de weg zitten.

Zodra de dagelijkse dingen te veel stress geven en energie kosten is het goed om dit uit uw lichaam te laten masseren, zodat u alles weer aan kunt voordat het overgaat in een overbelastingsblessure.

Daarnaast geef ik ook sportmassage.
Deze massagetechniek is voor iedereen die (spier)pijn in het lichaam heeft.

De pijn kan ontstaan door verschillende oorzaken:
Simone Bruys Humane Sportmasseur en Paardensportmasseur verzuring in de spieren door sporten
Simone Bruys, Humane Sportmassage en Paardensportmassage verklevingen (knopen) in de spieren door een te zware belasting/training
Simone Bruys Humane Sportmasseur en Paardensportmasseur (dreigende) overbelasting door repeterende bewegingen tijdens sport of werk.
Simone Bruys, Humane Sportmassage en Paardensportmassage spanning in nek en schouders door langdurig zitten achter een beeldscherm of veel op de smartphone kijken
Simone Bruys Humane Sportmasseur en Paardensportmasseur RSI of tennisarm door veel muisgebruik
Simone Bruys, Humane Sportmassage en Paardensportmassage lage rugpijn door zwaar werk met veel tillen

Met mijn behandelingen ga ik aan de slag om de opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam te halen en de spierknopen los te maken. Daardoor kan de spier weer goed functioneren en is de spierpijn opgelost. Het werkt zowel preventief of probleemoplossend. Bij beginnende blessures kan ik het patroon onderbreken en voorkomen dat de blessure doorzet.

Daarnaast kan sportmassage ook activerend werken. Hierbij geef ik voor de sportactiviteit een snelle en korte massage die de spieren wakker maakt en in staat stelt beter te presteren zodat ze meer aan kunnen. Dit is geen vervanging voor de warming up.

Kan ik altijd masseren?
Sportmassage is erop gericht het gezonde lichaam gezond te houden!
In de meeste gevallen kan ik door middel van (sport)massage direct verlichting en ondersteuning bieden, zodat uw klachten verdwijnen en u weer pijnvrij kunt bewegen. Er zijn echter wel een paar contra-indicaties waarbij ik niet mag masseren.

Heeft u:
Simone Bruys Humane Sportmasseur en Paardensportmasseur een algemene slechte gezondheid, koorts, griep of ontstekingen
Simone Bruys, Humane Sportmassage en Paardensportmassage huidaandoeningen, steenpuisten of vaataandoeningen (zoals spataderen of trombose)
Simone Bruys Humane Sportmasseur en Paardensportmasseur extreme uitputting na een duurprestatie

In sommige gevallen kan ik wel masseren maar pas ik de technieken of plaats van de behandeling aan zoals bij spataderen masseer ik bijvoorbeeld niet de onderbenen maar kan de rest van het lichaam wel behandeld worden.
Twijfelt u of u en een behandeling kan krijgen neem dan even contact op om te overleggen.

Hoe werkt het?
Tijdens de eerste behandeling krijgt u een intake gesprek. Dit zorgt ervoor dat ik de behandeling zo goed mogelijk op uw hulpvraag kan afstellen. De intake zal bestaan uit vragen, een inspectie van uw lichaam en een functieonderzoek. Aan de hand van deze resultaten stel ik een behandelplan op wat we samen bespreken en na afloop van elke behandeling ook zullen evalueren, zodat we de voortgang goed in de gaten kunnen houden en zo nodig het behandelplan bij kunnen stellen. Hierdoor duurt de eerste behandeling altijd 60 minuten.

Ik werk zo hygiënisch mogelijk, het is daarom fijn als u vooraf een douche neemt en eventuele kleine wondjes afplakt met een pleister. Uw ondergoed blijft u tijdens de behandeling dragen, voor vrouwen graag een BH met achtersluiting. Doordat ik in het bezit ben van een mobiele massagetafel kan de behandeling plaatsvinden op een plaats waar u zo ontspannen mogelijk bent. De massagebehandeling zal geen erotische vorm hebben.

Tapetechnieken.
Om het effect van de (sport)massage te verlengen kan ik verschillende tapetechnieken inzetten. Ik werk met de originele witte sporttape om gewrichten of spieren te ondersteunen zodat ze tijdens de activiteit een grotere prestatie kunnen leveren. Deze tape mag alleen gedragen worden tijdens de belasting.

Daarnaast kan ik ook de medical tape inzetten. Deze gekleurde tape kan de spieren activeren of ontspannen. Dit hangt af van de manier van plakken. Na een behandeling kan ik hiermee uw spieren ondersteunen zodat het effect van de massage nog groter is. Deze tape kan meerdere dagen blijven zitten.

De prijzen:
Simone Bruys Humane Sportmasseur en Paardensportmasseur 60 minuten (eerste)behandeling       € 45,00
Simone Bruys, Simone Bruys, Humane Sportmassage en Paardensportmassage 45 minuten behandeling    € 35,00
Simone Bruys Humane Sportmasseur en Paardensportmasseur 30 minuten behandeling    € 25,00
Simone Bruys, Humane Sportmassage en Paardensportmassage Tape behandeling vanaf
   (hangt af van de hoeveelheid gebruikt materiaal)
   €   7,50


Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken neem dan contact met mij op.
link-blauw (1K) Contact, klik hier...
link-blauw (1K) Klachtenregeling, klik hier...
link-blauw (1K) Privacyverklaring, klik hier...