Handtherapie binnen Fysiotherapie Bruysend

In 2021 is Simone afgestudeerd als handtherapeut. Dit betekend dat Simone nadat ze afgestudeerd was als fysiotherapeut zich verder heeft verdiept in de problematiek die voor kan komen in hand, pols en elleboog. In dezelfde periode heeft Simone ook aanvullende cursussen gedaan om zich te kunnen aansluiten bij het schoudernetwerk West-Brabant waardoor er ook extra specialisatie voor de schouder is. Hierdoor bent u voor al uw vragen over de gehele bovenste extremiteit (zoals de arm ook wel genoemd wordt) aan het goede adres.

Simone gaat na een uitgebreide intake en het uitvoeren van testen samen met u aan de slag.
De behandeling kan bestaan uit oefentherapie; veel polsproblematiek komt voort uit een verkeerde polshouding. Bij bijv. duimbasisartrose is een juiste duimhouding een goede methode om de pijn te verminderen.

Naast oefentherapie kan het ook nodig zijn om de pols en/of duim rust en steun te geven d.m.v. een opmaat gemaakte spalk of brace. Deze worden in de praktijk direct op uw arm aangemeten en zonnodig afgesteld op uw werkzaamheden zodat de brace de juiste houding en functie ondersteund.

Heef u juist een probleem met bewegen omdat de beweging minder soepel gaat dan kan mobilisatie uw hierbij helpen om de meest functionele range of motion weer terug te krijgen.

Bovenstaande technieken worden aangevuld met de reguliere technieken zoals medical tape en/of shockwave therapie.

De shockwave wordt vaak ingezet bij peesproblemen; zoals een overbelasting van de pees bij een golf- of tenniselleboog maar ook om calcificatie (verkalking van de pees) op te lossen bij problemen in de schouderspieren (o.a. rotator cuff blessures).

Kortom bij Fysiotherapie Bruysend hebben we dat allemaal zelf in de hand.

Hieronder vindt u een lijst van aandoeningen om een indruk te krijgen van wat we allemaal kunnen behandelen.

Maatwerk spalk zodat de computermuis bediend kan worden.

Aandoeningen / problemen die wij o.a. behandelen:

Informatie in de linken i.s.m. HierHebIkPijn (lijst is "under construction")

Lid van: