Stilstaan bij beweging

Mijn verhaal:

Ik ben Simone Bruys, jouw sportzorgmasseur.

Door mijn jarenlange ervaring (sinds 2006) als sportmasseur voor paarden aan huis / stal weet ik hoe fijn het is om in een vertrouwde omgeving gemasseerd te worden, je komt dan gemakkelijker tot rust.
Dezelfde rustige en vertrouwde omgeving heb ik gecreëerd in mijn praktijk in Dussen. Een kleine praktijk met een landelijk uitzicht, geen andere patiënten om je heen, geen “gedwongen” gesprekken in de wachtkamer. Als je al even moet wachten zit je alleen te wachten, in die zo belangrijke rustige omgeving.
Waarom ik naast paardensportmassage ook een humane sportmassage opleiding bij de NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) heb gevolgd is simpel uit te leggen. Zoals op elk gebied in de dierenzorg sector loopt de zorg voor mensen altijd voor op de zorg voor dieren. Daar zit meer kennis en kunde omdat er meer geld beschikbaar is voor onderzoek. Dat was voor mij de hoofdreden om een humane sportmasseur opleiding te gaan doen. De honger naar kennis proberen te stillen. Nu wil ik deze opgedane kennis niet alleen inzetten om paarden beter te helpen maar ook graag mensen van hun spierklachten af helpen. 

En daar hoef je geen ruiter of sporter voor te zijn!

Ik bied de volgende behandelingen aan:
– sportmassage
– ontspanningsmassage
– tapen en bandageren

Sport- en ontspanningsmassage.
Elke vorm van massage geeft een ontspannend effect op lichaam en geest, zodat de pijn en spanning in je spieren je niet meer in de weg zitten. Zodra de dagelijkse dingen te veel stress geven en energie kosten is het goed om dit uit je lichaam te laten masseren, zodat je alles weer aan kunt voordat het overgaat in een overbelasting blessure. Daarnaast geef ik ook sportmassage. Deze massagetechniek is voor iedereen die (spier)pijn in het lichaam heeft. De pijn kan ontstaan door verschillende oorzaken:

– verzuring in de spieren door sporten
– verklevingen (knopen) in de spieren door een te zware belasting/training
– (dreigende) overbelasting door repeterende bewegingen tijdens sport of werk.
– spanning in nek en schouders door langdurig zitten achter een beeldscherm of veel op de smartphone kijken
– RSI of tennisarm door veel muisgebruik
– lage rugpijn door zwaar werk met veel tillen

Met mijn behandelingen ga ik aan de slag om de opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam te halen en de spierknopen los te maken. Daardoor kan de spier weer goed functioneren en is de spierpijn opgelost. Het werkt zowel preventief of probleemoplossend. Bij beginnende blessures kan ik het patroon onderbreken en voorkomen dat de blessure doorzet. 
Daarnaast kan sportmassage ook activerend werken. Hierbij geef ik voor de sportactiviteit een snelle en korte massage die de spieren wakker maakt en in staat stelt beter te presteren zodat ze meer aan kunnen. Dit is geen vervanging voor de warming up.

Kan ik altijd masseren?
Sportmassage is erop gericht het gezonde lichaam gezond te houden! In de meeste gevallen kan ik door middel van (sport)massage direct verlichting en ondersteuning bieden, zodat je klachten verdwijnen en je weer pijnvrij kunt
bewegen. Er zijn echter wel een paar contra-indicaties waarbij ik niet mag masseren.

Heb je:
– een algemene slechte gezondheid, koorts, griep of ontstekingen
– huidaandoeningen, steenpuisten of vaataandoeningen (zoals spataderen of trombose)
– extreme uitputting na een duurprestatie

In sommige gevallen kan ik wel masseren maar pas ik de technieken of plaats van de behandeling aan zoals bij spataderen masseer ik bijvoorbeeld niet de onderbenen maar kan de rest van het lichaam wel behandeld worden. 
Twijfel je of je een behandeling kan krijgen neem dan even contact op om te overleggen.

Hoe werkt het?
Tijdens de eerste behandeling krijg je een intake gesprek. Dit zorgt ervoor dat ik de behandeling zo goed mogelijk op je hulpvraag kan afstellen. De intake zal bestaan uit vragen, een inspectie van je lichaam en een functieonderzoek. Aan de hand van deze resultaten stel ik een behandelplan op wat we samen bespreken en na afloop van elke behandeling ook zullen evalueren, zodat we de voortgang goed in de gaten kunnen houden en zo nodig het behandelplan bij kunnen stellen. Hierdoor duurt de eerste behandeling altijd 60 minuten.
Ik werk zo hygiënisch mogelijk, het is daarom fijn als je vooraf een douche neemt en eventuele kleine wondjes afplakt met een pleister. Je ondergoed blijf je tijdens de behandeling dragen, voor vrouwen graag een BH met achter-sluiting. Doordat mijn praktijk een oase van rust is kan je zo ontspannen mogelijk behandeld worden. 

Let wel: ik houd alles netjes. Bij mij gaat het om je gezondheid en ontspanning. Als je meer wilt, dan kan en wil ik je daarbij niet helpen.

Tapetechnieken.

Om het effect van de (sport)massage te verlengen kan ik verschillende tapetechnieken inzetten. 

Ik werk met de originele witte sporttape om gewrichten of spieren te ondersteunen zodat ze tijdens de activiteit een grotere prestatie kunnen leveren. Deze tape mag alleen gedragen worden tijdens de belasting. 
Daarnaast kan ik ook de Medical Tape inzetten. 

Deze gekleurde tape kan de spieren activeren of ontspannen. Dit hangt af van de manier van plakken.
Na een behandeling kan ik 
hiermee je spieren ondersteunen zodat het effect van de massage nog groter is. Deze tape kan meerdere dagen blijven zitten. 

IMG_1295 (Klein)

Hooikoorts Tape.
Een tapetechniek die vooral in het voorjaar veel toegepast wordt is hooikoorts tape. Deze tape zorgt voor een betere ademhaling en “helpt” je longen.  Je longen komen meer tot rust en hierdoor heb je minder snel én minder last van ontstekingen. 

De vervelende effecten van hooikoorts allergie worden daardoor ook verminderd, je lichaam is beter in staat om de pollen te bevechten. De fabrikanten van Medical Tape geven aan dat bij 84% van de onderzochte proefpersonen deze tapetechniek verlichting geeft.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken neem dan contact met mij op.

De prijzen:

De tarieven voor sportzorgmassage en de medical tape vind je hier

Helaas kan je bij mij niet pinnen.