Magneetveld therapie

Vanaf mei 2009 ben ik de eerste fulltime paardensport masseuse die in Nederland werkt met magneetveld-therapie.

Ik ben volledig gecertificeerd, zowel in het bezit van alle Nederlandse papieren alsook het Amerikaanse diploma paardensportmasseur. Maar dit was voor mij niet voldoende; ik blijf steeds zoeken naar vernieuwing en verbetering om jullie paarden nog beter te kunnen behandelen.

Zo kwam ik in contact met de firma MagnaCare, die met de producten van Centurion werkt; een pulserende magneetveld-therapie. Deze producten zijn al sinds 1979 op de markt en worden in 22 landen verkocht. Het is dus zeker geen nieuwe behandelmethode, maar de combinatie met sportmassage is wel uniek. Daar ben ik dan ook best trots op!

De Magnacare rug-deken, het witte kastje zorgt voor de juiste puls

Voor de behandeling maak ik vooral gebruik van de lage frequentie. Deze versnelt het herstel van het lichaam in geval van blessures en overbelasting. De zwelling in de cellen neemt af, waardoor meer ruimte voor zuurstof ontstaat. Op die manier is de cel instaat is zichzelf te herstellen van de elektrische storing die is ontstaan bij een blessure.

Het werkt veilig (door de accu) en pijnvrij (van buitenaf voelen de paarden niets). De magneten werken 15 cm om zich heen en gaan intensiever het lichaam in, veel dieper dus dan bij een gewone sportmassage. Daarnaast werkt de behandeling na afloop nog 8 uur door. Deze resultaten kunnen alleen met een sportmassagebehandeling niet bereikt worden.


Klanten die tot nu toe gebruik hebben gemaakt van deze combinatiemethode zijn erg enthousiast:

 “Hij is nog nooit zo ontspannen geweest tijdens een behandeling.”

 “Ze heeft nog nooit direct de eerste training zo makkelijk gelopen.”

 “Ik heb nu het gevoel gehad dat haar rug veel verder op-bolde en dat ze me echt liet zitten!”


Ik nodig u graag uit voor een paardensportmassage in combinatie met magneetveld-therapie.