Fysiotherapie Bruysend in het sportcentrum

IMG_1627

Fysiotherapie hoe werkt het?

Na het maken van een afspraak kom je voor de eerste keer met je klachten bij mij. Er volgt een intake gesprek waarin alle belangrijke zaken op een rij worden gezet. We bespreken je klachten en wensen (je zorgvraag).
Waar nodig voer ik testen uit die je klachten beter in beeld brengen.
Alles bij elkaar heb ik dan voldoende informatie om een behandelplan op te stellen, dit met je te bespreken en vervolgens in een aantal behandelingen met je uit te voeren. Dit alles natuurlijk volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten én de richtlijnen van de beroepsvereniging fysiotherapie.

Oefentherapie

Voor het oefenen maak ik gebruik van het Physitrack® programma. Dit programma wordt speciaal voor jou ingericht met de juiste oefeningen. De oefeningen voeren we tijdens de behandeling uit en kijken we of ze echt bij je passen. Het programma geeft ook je “huiswerk” weer en herinnert je er aan deze te doen. Dit huiswerk komt in de vorm van tekst begeleid met filmpjes zodat je de oefeningen altijd juist uitvoer. Door middel van vragenlijsten (pijnscores e.d.) in het programma wordt je voortgang gemonitord. Door deze monitor functie hebben we beide een juist beeld van het effect van de behandeling.

Medical Taping

Een beproefde methode van ondersteuning is het Medical Taping. Wat ik hiermee wil bereiken is dat je spieren (inclusief banden, pezen en gewrichten) hulp van buitenaf krijgen, je spieren kunnen zich beter ontspannen in rust en als je ze aanspant krijgen ze een zetje in de rug van de tape. Overbelasting van je spieren wordt hiermee tegen gegaan en de (pijn)klachten zullen afnemen. Je spieren genezen en de overbelasting verdwijnt. Door adviezen over bewegen (tillen, bukken etc.) op te volgen zullen de klachten langer wegblijven of zelfs helemaal verdwijnen.

Sport- en ontspanningsmassage.

Elke vorm van massage geeft een ontspannend effect op lichaam en geest, zodat de pijn en spanning in je spieren je niet meer in de weg zitten. Zodra de dagelijkse dingen te veel stress geven en energie kosten is het goed om dit uit je lichaam te laten masseren, zodat je alles weer aan kunt voordat het overgaat in een overbelasting blessure. Daarnaast geef ik ook sportmassage. Deze massagetechniek is voor iedereen die (spier)pijn in het lichaam heeft. De oorzaak van pijn is vaak opgehoopte afvalstoffen of spierknopen, deze masseer ik eruit.